Boezemkussen2024-01-16T13:12:53+00:00

Boezemkussen

Pijn en ongemak na borstkanker is te verzachten

Hartelijk welkom bij Boezemkussen.nl

Dé website met alle informatie over het Boezemkussen en een webshop waar u het Boezemkussen kunt kopen.

Het Boezemkussen is een speciaal ontworpen kussen om pijn en ongemak na borstkanker te helpen verlichten. Het komt helaas erg vaak voor dat vrouwen na behandeling van borstkanker, last houden van restklachten in zowel borst- als okselgebied. De klachten zorgen voor verslechterde slaap, ongemak tijdens de dagelijkse handelingen, en ook pijn tijdens zitten of bewegen.

Overal te gebruiken

Het Boezemkussen geeft steun tijdens:

  • zitten op een stoel of op de bank
  • wandelen
  • liggen in bed
  • autorijden

Door de zachtheid en lieve uitstraling is het kussen ook een troost tijdens de moeilijke periode waar een borstkankerpatiënte doorheen gaat. Het is een mooi en aantrekkelijk kussen, dat in verschillende soorten stof en dessins/kleuren kan worden gemaakt. Het Boezemkussen kan prima worden meegenomen naar elke gewenste situatie.

Wat maakt het Boezemkussen zo bijzonder?

Het Boezemkussen heeft een ergonomisch ontwikkelde vorm, en wordt ook wel okselkussen of hartenkussen genoemd. Met de vorm geeft het kussen optimale ondersteuning bij het liggen in bed en tijdens het zitten gewoon op de bank, maar ook bijvoorbeeld als bescherming onder de veiligheidsgordel in de auto.

Het verschil tussen een Boezemkussen en een gewoon kussen is met name de vorm. Het hartvormige kussen is bedoeld om verlichting te geven in het okselgebied en rond de boezem. Door de ronde vorm van het hart is het kussen een fijne ondersteuning bij het liggen in bed, het kussen past als het ware “om” de borst heen. Het kussen is zacht en vorm baar, waardoor het in elke gewenste houding kan worden gebruikt. Ook voor vrouwen met een grote(re) boezem is het prettig te gebruiken tussen de borsten als zij op hun zij liggen. De vorm van het kussen is dan ook met zorg ontwikkeld.

Door de ritssluiting in het kussensloop kan je het kussen bovendien zelf bijvullen of juist zachter maken door er wat vulling uit te halen. Zo creëer je je okselkussen/Boezemkussen geheel naar jouw eigen wens: jouw ideale kussen!

Hartenkussen

Ik ben een buikslaper maar dat gaat niet meer sinds de borstkanker. Met dit kussen tegen mijn buik kan ik makkelijker op mn zij slapen en dat ligt dan fijn. Kadootje voor mezelf was het maar de service en de liefdevolle verpakking was een verrassing! Blij mee!

Els Bongers, Boezemkussen

Waardevolle ondersteuning na de operatie

Vanuit het ziekenhuis kreeg ik gelijk bij de diagnose borstkanker dit kussen mee.
Gelijk na de operatie ben ik het gaan gebruiken en het is echt ondersteunend. De wond in de oksel wordt ontzien en ook tijdens het rusten en slapen zorgt het dat je makkelijker ligt. Ik ben er erg blij mee.

Irma, Boezemkussen

Boezemkussen

Wij hebben het boezemkussen met een aantal vrienden cadeau gedaan aan een lieve vriendin nadat ze de diagnose borstkanker te horen had gekregen. Het kussen is heel rap verstuurd en onze vriendin heeft hem direct in gebruik genomen. Perfect voor de ondersteuning van haar arm en het ontzien van het litteken en heel fijn als hart over de riem van ons allemaal.

Marjolijn, Boezemkussen

Hartenkussen

Ik heb het hartenkussen kado gedaan aan mijn schoonouders. Door een ongelukkige val heeft mijn schoonvader zijn heup gebroken. Sinds die tijd gebruikt hij het kussen als steun tussen de benen als hij op bed ligt. Dit helpt hem geweldig.

Ellen, Hartenkussen

Zonder woorden

Dit hartenkussen geeft woorden voor iets waar moeilijk woorden voor te vinden zijn. Ik gaf dit hartenkussen aan mijn zus, die ernstig ziek is. Er waren geen woorden meer nodig. Ze was heel blij met dit bijzondere en mooie kado. Het verlicht, biedt troost, zachtheid en liefde. Wat fijn dat dit iets is wat je kan geven als er geen woorden zijn.

Carla Basjes, Hartenkussen

Kussen

Vanmiddag kussen gekregen van het ziekenhuis, ik ben er blij mee hij is fijn om op te leunen en hij maakt me vrolijk door de leuke stof

Maartje, Hartenkussen

Boezemkussens UMC Maastricht

Wat een verrassing heden morgen, de kussentjes zijn er!!

Zo mooi en leuk allemaal

Heeeel hartelijk dank namens onze patiënten en de mamma care verpleegkundigen en uiteraard mezelf.

We zullen ze met zorg uitdelen aan patiënten die ze echt nodig hebben.

Nogmaals hartelijk dank

Lilian
UMC Maastricht

Lilian Paolin, Boezemkussen

Boezemkussen

Alle patiënten die geopereerd worden ivm borstkanker krijgen in ons ziekenhuis van de mammacareverpleegkundige een boezemkussen/hartenkussen mee.
We hebben deze aan kunnen schaffen met geld van de roparun.
Het is een soort steuntje in de rug, een troostkussen en ook de ervaringen die we terug krijgen van patiënten zijn heel positief. Het kussen geeft veel comfort bij vinden van prettige houding en ondersteuning vd arm na operatie.

Marian, Boezemkussen

Boezemkussens Dijklander ziekenhuis

Hierbij een review voor de boezemkussens.

In november 2021 mochten wij met subsidie van Roparun 120 boezemkussens bestellen en ontvangen.

De eerste kussens zijn inmiddels uitgereikt. De patiënten, die ze hebben ontvangen waren blij verrast, maar melden ons ook terug dat dit kussen enorm bijdraagt aan hun genezingsproces.

Dat vonden wij erg fijn om te horen en willen wij je hierbij laten weten.

Mocht er in het najaar weer een mogelijkheid zijn, tot subsidie, dan zouden wij hier graag weer voor in aanmerking willen komen.

Truus Smit, Boezemkussen

Alle patiënten die een operatie krijgen ivm borstkanker krijgen van de mammapoli in ‘ons’ ziekenhuis een boezemkussen uitgereikt. Deze worden zéér goed ontvangen; een ‘hart’ onder de riem maar ook zeer prettig in gebruik. Het contact verloopt snel en prettig.

Kim, Boezemkussen

Hartenkussen

Dank je wel Miranda, voor de snelle verzending!
Op 5 januari word ik geopereerd. Ik heb agressieve borstkanker. Ik heb veel gehoord over het hartenkussen dus vandaar dat ik deze bij jou heb besteld. Misschien iets duurder dan elders maar wat een heerlijk fijn zachte en kwalitatief goed hartenkussen! Snelle verzending en een lief kleinigheidje zat er ook nog bij.
Ik hoop dat ik er veel profijt van heb en dat we ook snel weer gezond zijn. ;-)
Succes met de verkoop van je kussens.
Groetjes

Trudie, Hartenkussen

Hart onder de riem

Helaas kregen wij pas geleden het nieuws dat een familie lid binnenkort geopereerd zal worden aan borstkanker. Daarom ben ik meteen opzoek gegaan naar iets wat ik haar kon geven als ‘hart onder de riem’. Hierbij sprak ik enkele ervaringsdeskundige die allemaal begonnen over het hartenkussen en hoeveel steun hen dit had gegeven. Meteen besloot ik deze ook cadeau te doen en dankzij de onwijs snelle en goede service is deze nog op tijd binnen voor se operatie ook. Hopelijk heeft zij er ook net zoveel steun aan als de andere mensen die ik sprak. Ik vind het zelf in ieder geval een prachtig gebaar, ziet er leuk uit in diverse prints en zou indien nodig (hopelijk niet) zeker weer hier een bestelling plaatsen vanwege de fantastische service.

Ilse, Hartenkussen

Een prachtig kussen voor mijn lieve, dappere zus

Voor mijn zus haar 50e verjaardag heb ik als cadeau een boezemkussen gegeven. Het was een geslaagde verrassing want ze wist niet dat het bestond. Ze was er heel blij mee: ‘zelfs voor mijn operatie voel ik mijn arm al ontspannen, ik denk dat ik er veel plezier van zal hebben als ik geopereerd ben! Ik ga ‘t ook doorgeven tegen de andere vrouwen die tegelijk met mij de chemo kregen..’ zei ze. Zij blij, ik blij 

Marry, Boezemkussen
Bestel je Boezemkussen

Kies uit de mooie dessins van katoen, de prachtige warme kleuren van de fleece varianten of voor de Knuffelzacht Deluxe (nog mooier en nog zachter).

Wil je een Hartenkussen cadeau geven en naar iemand toe laten sturen? Laat dan in het daarvoor bestemde tekst vakje een boodschap achter, dan zet ik dat op een mooi kaartje en voeg het bij het Hartenkussen in de doos.

Succes met het uitzoeken van uw Hartenkussen.

Titel

Ga naar de bovenkant