Over ons2023-09-30T07:02:00+00:00

Over ons

hartenkussen

Miranda Zechner-Deen

De drijvende kracht en het creatieve brein achter Hartenkussen ben ik, Miranda Zechner-Deen. Het idee van het Heart Pillow sprak mij direct enorm aan.

Het lijkt zo simpel, maar over alle details van het Hartenkussen is nagedacht. Van de stoffen tot de vulling en van de rits tot het gebruiksgemak. We hebben dit allemaal uitgebreid getest en doorontwikkeld en zo is het perfecte kussen ontstaan.

Ik vind het ontzettend leuk om dit proces vorm te geven en uiteindelijk om mensen blij te maken. Want dat is waar ik het voor doe: ik wil mensen, jong en oud, een hart onder de riem steken. Met dit unieke cadeau uit het hart maak je anderen (of jezelf) echt blij!

Zeker in deze tijd vind ik het erg belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

De Hartenkussens worden met veel zorg en liefde gemaakt in een Nederlands atelier. Door de productie in eigen land, sparen we bovendien het milieu door zeer beperkte transportvervuiling.

Dankzij de korte lijnen kunnen we, indien nodig, ook snel een gepersonaliseerd kussen of een Herinneringskussen maken.

geschiedenis

Heart Pillow

Hartenkussen kent haar oorsprong in het Heart Pillow. Een hartvormig kussen uit Amerika dat werd gebruikt door vrouwen die waren geopereerd aan borstkanker. Door de specifieke vorm van het kussen, geeft het verlichting aan het okselgebied. Hartenkussen heeft dit idee verder uitgewerkt door gebruik te maken van verschillende materialen (katoen voor in de zomer of vlak na de operatie, en een knuffelzachte deluxe stof voor koelere dagen) en door de stevigheid van het kussen eenvoudig aan te kunnen passen naar wens.

Gemak dient de mens: het kussen kan in z’n geheel in de wasmachine en in de droger. Altijd een comfortabel, stijlvol en fris kussen in de buurt. Het Boezemkussen heeft veel vrouwen geholpen tijdens en na de revalidatie van een operatie aan borstkanker. Vrouwen bestellen het Boezemkussen niet alleen voor zichzelf, maar geven het ook een cadeau aan een ander. Een prachtig cadeau, recht uit het hart.

doorontwikkeling

Troostkussen en Herinneringskussen

Het Boezemkussen bleek niet alleen te helpen bij fysieke ongemakken, maar het bood ook troost aan de gebruikers van het kussen. Zo ontstond bij Miranda Zechner-Deen, eigenaresse van Hartenkussen, het idee om een Troostkussen te ontwikkelen. Ziek en zeer heb je nooit alleen, ook je naasten worden erdoor geraakt en hebben behoefte aan troost en geborgenheid. Ook dat biedt het hartvormige kussen, niet alleen door haar vorm, maar ook door haar zachtheid en de liefde waarmee het wordt gemaakt en (cadeau) gegeven. Het mooie van het Troostkussen, is dat je deze zelfs kunt laten maken in de stof van een kledingstuk of deken van jouw dierbare voor in een stof van jezelf voor je dierbare(n): het Herinneringskussen, voor altijd in je hart.

Knuffelkussen en Geboortekussen

Het hartvormige kussen is ook erg geliefd bij kinderen. De vorm van het kussen en de knuffelzachte stof hebben een enorme aantrekkingskracht voor kinderen. Heerlijk voor op de bank om ermee op schoot te zitten, het kussen te omarmen, en je hoofd in het kuiltje van het hart te laten rusten. Of om ermee in bed te liggen, met het kuiltje van het hart op je schouder. Dit was de geboorte van het Knuffelkussen, een geliefd cadeau voor speciale gelegenheden. Al snel kwam de vraag: kan er ook een naam of een tekst op het Hartenkussen worden geborduurd? En zo ontstond het gepersonaliseerde kussen. Als een balletje eenmaal gaat rollen, ontstaan er altijd weer nieuwe ideeën. Opa’s en oma’s, ooms en tantes, vrienden en vriendinnen vonden dit ook een uniek kraam cadeau waar het kindje jarenlang plezier van zal hebben. Het Geboortekussen zag het levenslicht.

Hartenkussen – een cadeau uit het hart, voor jong en oud

Titel

Ga naar de bovenkant