Herinneringskussen2024-01-16T12:37:48+00:00

Herinneringskussen

Een waardevolle herinnering

Hartelijk welkom bij Herinneringskussen.nl

Op deze website vind je alle informatie over het Herinneringskussen, onderdeel van Hartenkussen, en onze webshop.

Het Herinneringskussen is een uniek kussen, gemaakt van een stof die je zelf uitkiest en aanlevert. Denk hierbij aan een overhemd, blouse of shirt van je dierbare. Wij maken daar met veel liefde en zorg een prachtig, hartvormig kussen van. Voor altijd in je hart.

Jouw dierbare iets dichterbij

Na het overlijden van je partner is het gemis enorm groot. Vaak gaat het overdag wel, maar op momenten die eerst zo vanzelfsprekend leken en zo alledaags waren, overvalt het gemis je. Vrienden en familie doen extra hun best en zijn extra lief voor je, maar je staat alleen op en gaat alleen naar bed. Hoe fijn is het dan om een Hartenkussen in de lievelingsstof van je geliefde te hebben, waar je even lekker tegenaan kunt leunen. Of die op het kussen van je liefste ligt?
We schreven er een blog over: blog-herinneringskussen.

Met liefde gemaakt

Als je graag een Herinneringskussen wilt, raden we aan om contact met ons op te nemen. Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Het Herinneringskussen wordt met passie en liefde gemaakt in een Nederlands atelier.

De voordelen van het Hartenkussen

Het Hartenkussen is in z’n geheel wasbaar en kan in de droger. Aan de zijkant van het Hartenkussen zit een ritssluiting, zodat je eenvoudig de stevigheid van het kussen kunt aanpassen naar eigen wens.

Knuffelkussen

Vorige week heb ik twee hartenkussens gekocht. Eentje voor mijn dochter en eentje voor mijn vader. Mooi om eens op een andere manier (dan met een bloemetje) te laten merken dat je iemand een warm hart toedraagt. Echte aanrader! 💚

David Stolze, Knuffelkussen

Troostkussen

Ik slaap al jaren met twee van deze kussens als gevolg van medische redenen en ik ben ermee gestart in een periode waarin ik achter elkaar een flink aantal dierbaren verloor. Ze zijn super functioneel door hun vorm en grootte en heel comfortabel en wasbaar. ik heb ze ook al veel weggeven aan vrouwen die een knuffel konden gebruiken of na borstkanker behandelingen. 😍

Jeanet Heinen, Troostkussen

Hartenkussen

Ik ben een buikslaper maar dat gaat niet meer sinds de borstkanker. Met dit kussen tegen mijn buik kan ik makkelijker op mn zij slapen en dat ligt dan fijn. Kadootje voor mezelf was het maar de service en de liefdevolle verpakking was een verrassing! Blij mee!

Els Bongers, Boezemkussen

Waardevolle ondersteuning na de operatie

Vanuit het ziekenhuis kreeg ik gelijk bij de diagnose borstkanker dit kussen mee.
Gelijk na de operatie ben ik het gaan gebruiken en het is echt ondersteunend. De wond in de oksel wordt ontzien en ook tijdens het rusten en slapen zorgt het dat je makkelijker ligt. Ik ben er erg blij mee.

Irma, Boezemkussen

Boezemkussen

Wij hebben het boezemkussen met een aantal vrienden cadeau gedaan aan een lieve vriendin nadat ze de diagnose borstkanker te horen had gekregen. Het kussen is heel rap verstuurd en onze vriendin heeft hem direct in gebruik genomen. Perfect voor de ondersteuning van haar arm en het ontzien van het litteken en heel fijn als hart over de riem van ons allemaal.

Marjolijn, Boezemkussen

Hartenkussen

Ik heb het hartenkussen kado gedaan aan mijn schoonouders. Door een ongelukkige val heeft mijn schoonvader zijn heup gebroken. Sinds die tijd gebruikt hij het kussen als steun tussen de benen als hij op bed ligt. Dit helpt hem geweldig.

Ellen, Hartenkussen

Zonder woorden

Dit hartenkussen geeft woorden voor iets waar moeilijk woorden voor te vinden zijn. Ik gaf dit hartenkussen aan mijn zus, die ernstig ziek is. Er waren geen woorden meer nodig. Ze was heel blij met dit bijzondere en mooie kado. Het verlicht, biedt troost, zachtheid en liefde. Wat fijn dat dit iets is wat je kan geven als er geen woorden zijn.

Carla Basjes, Hartenkussen

Kussen

Vanmiddag kussen gekregen van het ziekenhuis, ik ben er blij mee hij is fijn om op te leunen en hij maakt me vrolijk door de leuke stof

Maartje, Hartenkussen

Boezemkussens UMC Maastricht

Wat een verrassing heden morgen, de kussentjes zijn er!!

Zo mooi en leuk allemaal

Heeeel hartelijk dank namens onze patiënten en de mamma care verpleegkundigen en uiteraard mezelf.

We zullen ze met zorg uitdelen aan patiënten die ze echt nodig hebben.

Nogmaals hartelijk dank

Lilian
UMC Maastricht

Lilian Paolin, Boezemkussen

Boezemkussen

Alle patiënten die geopereerd worden ivm borstkanker krijgen in ons ziekenhuis van de mammacareverpleegkundige een boezemkussen/hartenkussen mee.
We hebben deze aan kunnen schaffen met geld van de roparun.
Het is een soort steuntje in de rug, een troostkussen en ook de ervaringen die we terug krijgen van patiënten zijn heel positief. Het kussen geeft veel comfort bij vinden van prettige houding en ondersteuning vd arm na operatie.

Marian, Boezemkussen

Boezemkussens Dijklander ziekenhuis

Hierbij een review voor de boezemkussens.

In november 2021 mochten wij met subsidie van Roparun 120 boezemkussens bestellen en ontvangen.

De eerste kussens zijn inmiddels uitgereikt. De patiënten, die ze hebben ontvangen waren blij verrast, maar melden ons ook terug dat dit kussen enorm bijdraagt aan hun genezingsproces.

Dat vonden wij erg fijn om te horen en willen wij je hierbij laten weten.

Mocht er in het najaar weer een mogelijkheid zijn, tot subsidie, dan zouden wij hier graag weer voor in aanmerking willen komen.

Truus Smit, Boezemkussen

Alle patiënten die een operatie krijgen ivm borstkanker krijgen van de mammapoli in ‘ons’ ziekenhuis een boezemkussen uitgereikt. Deze worden zéér goed ontvangen; een ‘hart’ onder de riem maar ook zeer prettig in gebruik. Het contact verloopt snel en prettig.

Kim, Boezemkussen

Hartenkussen

Dank je wel Miranda, voor de snelle verzending!
Op 5 januari word ik geopereerd. Ik heb agressieve borstkanker. Ik heb veel gehoord over het hartenkussen dus vandaar dat ik deze bij jou heb besteld. Misschien iets duurder dan elders maar wat een heerlijk fijn zachte en kwalitatief goed hartenkussen! Snelle verzending en een lief kleinigheidje zat er ook nog bij.
Ik hoop dat ik er veel profijt van heb en dat we ook snel weer gezond zijn. ;-)
Succes met de verkoop van je kussens.
Groetjes

Trudie, Hartenkussen

Hart onder de riem

Helaas kregen wij pas geleden het nieuws dat een familie lid binnenkort geopereerd zal worden aan borstkanker. Daarom ben ik meteen opzoek gegaan naar iets wat ik haar kon geven als ‘hart onder de riem’. Hierbij sprak ik enkele ervaringsdeskundige die allemaal begonnen over het hartenkussen en hoeveel steun hen dit had gegeven. Meteen besloot ik deze ook cadeau te doen en dankzij de onwijs snelle en goede service is deze nog op tijd binnen voor se operatie ook. Hopelijk heeft zij er ook net zoveel steun aan als de andere mensen die ik sprak. Ik vind het zelf in ieder geval een prachtig gebaar, ziet er leuk uit in diverse prints en zou indien nodig (hopelijk niet) zeker weer hier een bestelling plaatsen vanwege de fantastische service.

Ilse, Hartenkussen

Een prachtig kussen voor mijn lieve, dappere zus

Voor mijn zus haar 50e verjaardag heb ik als cadeau een boezemkussen gegeven. Het was een geslaagde verrassing want ze wist niet dat het bestond. Ze was er heel blij mee: ‘zelfs voor mijn operatie voel ik mijn arm al ontspannen, ik denk dat ik er veel plezier van zal hebben als ik geopereerd ben! Ik ga ‘t ook doorgeven tegen de andere vrouwen die tegelijk met mij de chemo kregen..’ zei ze. Zij blij, ik blij 

Marry, Boezemkussen

Troostkussen

Beste Miranda, toen er bij mij borstkanker werd geconstateerd in maart 2021 kwam ik terecht in Anna’s Inloophuis aan de Zorgboulevard van het ZMC in Zaandam. Daar zag ik een aantal van jouw kussens liggen en kreeg ik uitleg hoe deze te gebruiken. Ze zien er heel aantrekkelijk en leuk uit. Ik dacht meteen die wil ik ook hebben. Twee weken geleden ben ik geopereerd, mijn borst werd geamputeerd en een paar lymfeklieren in de oksel zijn verwijderd. Wat een verrassing toen ik thuiskwam en er een mooie doos op mij wachtte. Mijn man had het kussen besteld, een rode vond ik wel toepasselijk, van heerlijk zachte fleece. Ik ben er heel blij mee, wat een uitvinding TOP ! Echt een aanrader voor dames die deze rotziekte krijgen of al hebben. Het is een goede steun, lekker op de bank en het voelt goed. DANK JE WEL, ik wens je nog heel veel succes met je webshop én vooral gezondheid. Lieve groetjes Ria 

Ria Koelman, Troostkussen

Liefdevolle boezem/hart/troost kussen.

Hay ..ik ben Janet en werd afgelopen april 2021 50 jaar.
Eind maart kreeg ik als zoveel vrouwen een uitnodiging voor de ” borstenbus”. Omdat ik al in een ander gezondheidstoestand pzat dacht ik , ik ga maar snel heen. Dan is dat maar weer geweest.
En helaas het was direct niet goed.
Van de ene ziekte viel ik in de wereld van borstkanker.
Ik ging ook weer opnieuw de strijd aan met deze ziekte.
En ging zoals vele vrouwen in een korte tijd door een molen heen.

Kort gezegt, ik was op tijd en ik ben dankbaar dat mij operatie en bestralingen er waren !
Maar ik zocht inmiddels wel naar hulpmiddelen om het ziek zijn en pijn te verlichten.
En zo kwam ik via internet terecht op deze site.
En extra bijzonder omdat deze ” next door” is/ was.

Ik bestelde online twee kussens.
En ze werden liefdevol bij mij thuis gebracht.

En tot aan vandaag ( augustus2021) geniet er nog steeds zo van !
Het geeft mijn lijf rust wanneer ik pijn heb in mijn oksel en borst.
Het sluit aan op mijn lijf.
Daarnaast is het ook een ” knuffel” zoals je vroeger had als kind.
Dus ook een troost kussen.

En echt geen mega drama hoor..
Maar gewoon een moment voor mezelf in ontspanning.
En deze kussens vullen naast alles wat er is mij een moment van ff rust.
Rust in mijn eigen privé leven
En ik denk en hoop dat ook deze kussens worden gegeven als je in je behandeling zit .
Naast welke medicatie of behandeling ook.

Lieve warme groet en sterkte en kracht!

Janet, Troostkussen

Hart ? onder de riem

Wat ben ik blij, dat dit fantastische initiatief op mijn pad kwam. Het moest gewoon zo zijn. Iemand, in onze groep is, ernstig ziek en zit al aan de zuurstof. Dan weet je hoe ernstig het is. Zij was er ook altijd voor de mensen, die het nodig hadden.
Zij wil zelf met onze groep nog wat leuks doen als afscheid.

Wat is er dan mooier om als groep, zo’n mooi Troostkussen met de liefde, aan haar mee te geven als knuffelcadeau. Ik hoop dat ze daar veel steun uit kan putten. Bedankt voor dit mooie initiatief.
Ik hoop dat meer mensen dit voorbeeld gaan volgen. ???

Marie-José Mes, Troostkussen
Bestel je Herinneringskussen

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij maken met liefde een prachtig Herinneringskussen van het favoriete kledingstuk van jouw dierbare.

Titel

Ga naar de bovenkant